בדיקות דם ותסמינים

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/02/2016 | 12:50 | מאת: סכרת

בבדיקת דם שלאחר 8 שעות צום רמץ הסוכר הייתה 167 שעתים לאחר העמסת הסוכר הרמה הייתה 231 אין סםק שמדובר בסכרת השאלה איזה סוג התסמינים הם יובש בפה השתנה מרובה ןירידה במשקלים בבדיקץ שתן נמצא סוכר בצעתי בדיקת דם נוגדן אינסולין אשר יצאה ץקינה האם מדובר בסכרת 2? למרוץ שהתסמינים מצביעים על סכרת טייפ 1?

14/02/2016 | 13:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, התסמינים שתארת (סוכר גבוה בסם ובשתןף יובש בפה וכ' מתאימים גם לסוכרת מסוג 2, שהיא השכיחה יותר וכנראה היא זו שיש לך. להוכחה סופית ולהבינה בין שני הסוגים מומלךץ לבצע בדיקת C-PEPIDE בדם בצום ושעתיים אחר האוכל. ערכים נמוכים בצום מצביעים לכיוון של סוג 1.

מנהל פורום סוכרת