נקרוביוזיס

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/07/2015 | 14:10 | מאת: רונית

ד"ר שלום, התכתבנו בעבר לגבי הנקרו. קראתי את מה ששלחת לי. יש לי 2 נגעים בשתי השוקיים, שלפני כחודשיים נפתחו והמצב נראה די דלקתי שם. אתמול אף הייתי במיון וקבעו לי תור למרפאת פצעים קשים לריפוי. שאלותיי: 1. איך קרה שבשתי הרגליים הפצעים נפתחו במקביל ? הייתי חושבת שזה קרה כתוצאה ממכה, אך לא כשזה בשתי הרגליים. 2.מרחתי לפני שזה נפתח-שמן שיזוף על הרגליים כדי לנסות לשזף את הרגליים. האם ייתכן שזה מה שגרם לכל ההידלקות ? 3. האם ייתכן שזה נפתח בשל לחץ נפשי של משהו שעובר עלי כעת בחיים? 4. האם יכול להיות שאגיע לכריתה של הרגל בגלל נקרו ? 5. הפצעים מסריחים מאוד ! מדוע יש סירחון כזה? אודה לך שתגיב לכל הסעיפים שכתבתי, תודה, רונית

12/07/2015 | 19:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אין קשר בין התבקעות העור והופעת הפצעים לשמן שיזוף או תרופות נגד דכאון. כל שפשוף קל יכול להביא לפתיחת העור הדק שמכסה על האזורים של הנקרוזיס. באחד המקרים הקשים בעבר נחשפו אזורי הנמק בעת שהסיר את הגרביים. היות ובמסגרת הנקרוביוזיס יש נמק שומן תת עורי יש זה ריח רע. התפתחות זיהום חיידקי משני ללא טיפול יכול להביא לזיהום כללי ולהתערבות כירורגית במקרים קיצוניים. פני מיד למרפאה לטיפל בפצעים קשיי ריפוי.

מנהל פורום סוכרת