טרום סוכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/06/2015 | 20:57 | מאת: רונית

שלום רב שלום רב בת 34 , משקל 43.6 גובה 1.54 . ערכים של סוכר בצום : 107 בדיקת המוגלובין מסוכרר 5.7 יש לציין כי הערכים של סוכר בצום בשנה האחרונה היו 115 , לאחר מכן בבדיקת במד סוכר מהאצבע , ירד לנורמה- 83 לאחר מכן בבדיקת דם חוזרת עלה שוב ל-107 לחץ דם תקין אך דופק מהיר . יש לציין כי זוהי תופעה חדשה של עליה ברמות הסוכר. עד כה הערכים היו 100 ,97 האם יש סיבה לדאגה? האם יש קשר למשקל נמוך ? תודה רונית

14/06/2015 | 13:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום רב לך רונית, ערכי סוכר בדם ורידי בין 100 ל 126 מצביעים על מצב של קדם סוכרת. יש לשמור על דיאטה ללא סוכרים זמינים, לבצע פעילות גופנית מתונה וקבועה, ולחזור על בדיקות הדם בצום+שעתיים אחר האוכל והמוגלובין A1C אחת לריבעון.

מנהל פורום סוכרת