סיפור אישי קצר ...ושאלות לד"ר

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/11/2014 | 19:12 | מאת: noname

לפני שנה פחות או יותר 9חודשים לאחר שעשיתי בדיקות דם התגלה אצלי סכרת סוג2 בערכים של 124 לאחר צום ו 7.1 A1C לקחתי את עצמי בידיים ושיניתי תזונה ב 180 מעלות (כמובן בשיתוף של דיאטן מוסמך) הוספתי לזה כושר גופני קל אך בהתמדה של לפחות 5 פעמים בשבןע (הליכות ומעט מכשירים בפרק)וירידה במשקל של 18 קג' והחודש עשיתי בדיקות והתוצאות הן 84 גלוקוז לאחר צום 5.9 A1C (למרות שהיה גם 5.8 לפני 3 חודשים) 124 גלוקוז שעתיים לאחר ארוחת פחמימות(פחמימות בריאות וכל זה היגעתי ללא טיפול תרופתי בסכרת(בידיע של רופא משפחה) מה שמוכיח ששינוי תזונה יכול לחולל מהפכה שאלות שלי הן: *האם זה נקרא כבר סכרת במצב מאוזן ? *האם אני יכול לחזור לאכול פעם או פעמיים משהו מתוק (כמו קוראסון שוקולד או עוגת מוס)? *בהתהוות המחלה היו שתי סימפטומים מרכזיים השתנה מרובה והזעת לילה מרובה לאחר השינוי שעשיתי ההזעה המרובה נפתרה ב95 % אך השתנה מרובה עדיין יש ברמה שכל שעתיים אני צריך לקום ומזה שנתיים כמעט לא ישנתי יותר מ שעתייםש עתיים וחצי רצוף. מה הסיבה לזה ומה הפתרון?? והאם הייתי לוקח תרופות נגד סכרת התופעה היתה נעלמת?? מתנצל מראש אם זה הרבה שאלות . ותודה.

02/12/2014 | 00:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, שינויי הרגלי חיים של תזונה ופעילות גופנית יש בהם כדי לעצור מצבי קדם סוכרת כשלך ואפילו להחזיר את הגלגל אחורנית למצב של תיחום הנורמה. לפ הערכים שהצגת בצום, שעתיים אחר הארוחה וההמוגלובין המסוכרר אין לך כרגע סוכרת ואו קדפ סוכרת, אך אם לא תמשיך לשמור על דיאטה ללא סוכרים זמינים המצב עלול לחזור בעתיד אשר לשתינת היתר הלילית פנה לאורולוג כי זה לא נראה עתה קשור לקדם סוכרת שהייה לך בעבר

02/12/2014 | 16:00 | מאת: noname

מנהל פורום סוכרת