גלוטן.

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/02/2013 | 18:36 | מאת: יעקב64

קניתי עוגיות מקמח מלא ללא תוספת סוכר.כתוב שזה מכיל גלוטן.שאלתי היא:האם גלוטן טוב לחולי סכרת?

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2013 | 14:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעקב הגלוטן הוא חלבונים של חיטה (וחלק מהדגנים האחרים) וחשוב לתיחת הלחם ומבנהו בעת האפייה. עליידי הרחקת העמילנים שהם פחמימות מורכבות מהקמח והשארת הגלוטן ניתן לאפות לחם מתאים לחולי סוכרת. במחלת הצליאק קיים מצב של רגישות לגלוטן וחולים אלו זקוקוים למאכלים ומותרי מזון ללא גלוטן.

מנהל פורום סוכרת