שאלה למאיר היפו'

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/06/2000 | 09:54 | מאת: ורד

בוקר טוב מאיר עד שאקבל תשובה מד"ר קנטור אולי תוכל להשיב לי, האם נפילות סוכר מלוות בבחילות? נגיד שאכלתי משהו מתוק ויש בחילה ותחושה רעה מה ניתן לעשות? על מנת לצאת מההרגשה הקשה? כמו כן האם ההיפו מלווה גם בפעילות מעיים מוגברות? המון תודה ורד

24/06/2000 | 15:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ורד יקרה שלום, לופוס אם איני טועה היא מחלת זאבת וככל שאני יודע אינה קשורה לסוכרת. אבל היות ואת התייחסת לערכי סוכר יורדים דווקא עם אכילת פחמימות זה סותר את ההגיון הסוכרתי. לעיתים כאשר האורגניזם משתבש קשה להפריד בין התופעות ולכן צריך לנתח כל דבר לגופו. לנו, הסוכרתיים, אכילת פחמימות גורמת בהכרח לעליה ברמת הסוכר, בדיוק כמו לכל אדם. באשר לבחילות, היפו אינו גורם לבחילות. גם אכילת חמימות אינה גוררת תחושת בחילה. והיות ואת מציינת גם פעילות מעיים מוגברת, יש נסיבות שזה קשור בסוכרת אבל שמא כל זה קשור לליקוי שאינו סוכרת, אולי בירור שצריך לעשות במערכת העיכול וביכולת לעבד פחמימות. לא הייתי פוסל זאת. שאלה גדולה היא אם את סוכרתית. לפי התיאור שלך לא. אצל סוכרתיים לאורך שנים יכולה להתעורר בעייה עם העיכול הנובעת מסיבוך על רקע של פגיעה במערכת העצבים, ואזי יש או "בטן רכה" או עצירויות. אבל שוב - האם את סוכרתית? שהרי סוכרת אינה מחלה שניתן להתעלם ממנה לאורך זמן. לפי העמסת הסוכר שאת תארת - אני בספק. אם כך יש לך סיבה אחת לפחות להיות אופטימית. ואולי אין לך לחפש את הסיבה בסוכרת. להיפו, כדי לסבר את האוזן והלב הדואג, יש סממנים קשים יותר מבחילה. חולשה דמויית מוות, דיכאון חסר פשר, דפיקות לב, זעה, בילבול ותחושת טשטוש, רעד, אובדן דעה ועצה ואם זה נמשך ניתן לאבד את ההכרה. למוח פשוט אין דלק, אין אנרגיה והיות והוא אגואיסט ולוקח לעצמו את מירב הפחמימות כדי לשלוט על המערכת - כל הסממנים של הכרה דהויה מתקיימים. יש אמנם אנשים משונים שכמותי שכבר הסכינו להתרגל עם רמות סוכר נמוכות של היפו, אבל אני שהפלגתי פעם ויודע את טיבן של בחילות, מחליף אותם בכל תחושה של היפו שפרט לבחילה עצמה אתה חש חזק ונמרץ ובמלוא אונך וביכולת שכלית מלאה. ובנוסף, סוכרתי בהיפו האוכל פחמימות חש באורח פלא ותוך דקות ספורות בהקלה נפלאה ובהתפוגגות ההיפו. אדם, ובפרט צעיר, מתקשה לאבחן דברים על עצמו ולכן יש מן כלל משונה שרופאים מתקשים לטפל בעצמם או בבני משפחתם. ולכן אני סבור ומציע בצניעות שתעשי ברור שיטתי אצל רופאים מומחים ואט אט אולי יסתבר לך מקור התופעות שאת מציינת. צריך לכך אורך רוח ואמונה, וכמובן אבחנה מצידך בין כל מה שיאמרו לך. כי חוץ ממך אחראי על בריאותו ואושרו, ולך יש את אחד השמות האופטימיים שאני מכיר. התופעות שאת מציינת אינן קלות ואני מטיב להבינך, שבתנאים כאלה יש כורח לחייך, לעבוד, לגדל משפחה וללמוד וכל שאר המטלות בחיים. זה מבחן לא פשוט ותחושת החולי אינה מעמסה קלה בחיים. גם אני חשתי כך בשעתו, אבל ברירה אין. ולכן, יקירתי, עליך להעזר ברופאים ומובטחני שעוד תייעצי לאחרים. אזי להרים את הראש ולמלאכה. פורום אינו תחליף לבירור רפואי. מאיר

24/06/2000 | 19:07 | מאת: ד"ר קנטר

ורד שלום בחילות ופעילות מעיים מוגברת אינם בין הסימנים הסכיחים להיםוגליקמיה יחד עם זאת יש לציין שכמעט כל סימן נוירולוגי יכול תאורטית להופיע ב"היפו". ההיפו מתחיל בסימנים של פעילות המערכות האוטונומיות, ומתבטאים תחילה בהזעת יתר,דפיקות לב,ערפול ראייה, תחושת רעב והופעת רוק. סימנים אחרים הם כאבי ראש,סחרחורות, חולשה כללית ונימול או "זרמים האם אמנם מדדת ואימתת שיש "היפו" (רמות גלוקוז נמוכות) בזמן שיש לך את התחושות הנ"ל כדאי לנסות טבליות של גלוקוז -Glucose Tablets להקלה מהירה של ה"היפו

מנהל פורום סוכרת