ירק בשם אמפלייה להורדת הסוכר בגוף

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/06/2011 | 15:45 | מאת: גלי

היי, שמעתי שירק בשם אמפלייה מחולל פלאים בהורדת שיעור הסוכר בגוף, מישהו מכיר?

01/07/2011 | 01:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, שמועות שמועות שמועות.... לו היית טורחת להציץ בפרק על ה"תרופות" האלטרנאיביות לסוכרת בספר החשוב: "סוכת- לחיות עםלהרגיש בלי " הית מוצאת את הקטע הבא.(אמפלייה זה אחד השמות לממורדיקה או ה"מילון המר" " מומורדיקה (Momordica charantia) המומורדיקה, המכונה גם בשם המילון המר, גדלה בסין, הודו ואפריקה. יש לה היסטריה ארוכה של צמח עם תכונות רפואיות, וכן של מרכיב במזון אצל הסינים. החוקרים בנושא מאמינים שהחלק הפעיל הקשור בהורדת רמות הסוכר נמצא בפרות ובזרעים. מהצמח בודד חומר הנקרא צ'רנטין, ובו מבנה מעניין של חומר שנקרא "אינסולין צמחי". המילון המר ניתן להשגה בחנויות מכולת אסיאתיות, ובחנויות טבע, והוא מומלץ לא פעם על ידי מטפלים ברפואה אלטרנטיבית. מולקולת "האינסולין הצמחי", היא בעלת מבנה מעניין הדומה במקצת למבנה של אינסולין הבקר. קיים דיווח שבהזרקתו מתחת לעור ב 9 סוכרתים עם סוכרת מסוג 1, הוא פעל בדומה לאינסולין ממקור בקר, מבחינת שיא הפעולה ומשך ההשפעה על רמות הגלוקוז. בסוכרת מסוג 2, ניתנה תמצית של החומר בשתייה , ולמספר קטן של סוכרתיים אחרים בצורת אבקה. בשני שליש מהמטופלים, רמות הגלוקוז ירדו, ובשליש לא הייתה שום תגובה. מניסיונות בבעלי חיים, מתקבל הרושם שפעולת המומורדיקה היא על ידי הגברת ניצול הגלוקוז הפריפרי, ולא על ידי השפעה כל שהיא על הלבלב עצמו. למרבה הצער, אין שום פרסומים על מחקרים רציניים כפולי סמיות שבוצעו בסוכרתיים עם חומר זה. המינון משתנה בהתאם לצורת החומר. אם לוקחים בשתייה מיץ טרי של הפרות, 50-100 מ"ל ליום הם המנה המקובלת. יש לדעת שהמיץ הוא מר מאד! ללוקחים אבקה בקפסולות המינון הוא גבוה ביותר , 3-15 קפסולות של 1 גרם כל אחת. הצורה השלישית היא תמצית מרוכזת לפי סטנדרטים קבועים. מהתמצית ניתן לקחת בין 100-200 מ"ג , פעמיים עד שלוש ביממה. לא נעשו ניסיונות מבוקרים להערכת הבטיחות בשימוש או הרעילות של המומורדיקה. אך מהעובדה\ שאוכלוסיות רבות באסיה אוכלות פרי זה (כשהוא מטוגן) כחלק מהתפריט היום יומי שלהן, ונשארות בחיים. אין כל מידע לגבי בטיחות התכשיר בילדים, נשים הרות או במחלות כבד וכליות. מעניין, לא כן?....

מנהל פורום סוכרת