אילומידין

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/08/2007 | 14:43 | מאת: אליעזר

מה זה אילומידין? איפה ניתן לקבל טיפול כזה? האם הוא בסל בתרופות?

09/08/2007 | 10:13 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אלעזר, אילומידין היא תרופה המשתייכת לקבוצץ האנלוגים לחומרי הפרוסטציקלינים.. היא משמשת במקרים חמורים של חסימות כלי דם פריפרים, אנגיופתיה דיאבטית מתקדמת, מחלת בירגר ותופעות רנו בפרקים. התרופה ניתנת רק בעירוי של עד 6 שעות במסגרת בית חולים או אשפוז יום, לרוב בעזרת משאבה להזלפה מתמדת. החומר הפעיל גנרית הוא לופרוסט או אילופרוסט. לחסימות קשות של כלי דם העירוי ניתן עד 3-4 שבועות , 6 שעות ביום, תחת פיקוח ומעקב צמוד בבית החולים. לתופעת רינו העירוי ניתן לזמן קצר יותר של 3-7 ימים בלבד.ומתקבלת הקלה בתופעות למספר שבועות. למרות שהתרופה קיימת ומאושרת בישראל מספר שנים, לי אישית לא ידוע באלו מרכזים לטיפול בכלי דם בארץ משתמשים בה. יש צורף להתאים מיינונים בעירוי, תוך מעקב דופק ולחצי דם, וקיים סיכון של צימות טסיות הדם עקב הפסקת הטיפול או להפך - חוסר צימות והפרעה בקרישה במינונים לא תואמים.

מנהל פורום סוכרת