היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/04/2001 | 22:09 | מאת: דורין

שלום ד"ר קנטר. האם תופעות כגון רעד בידיים, סחרחורת, חולשה כללית ועצבנות יכולות להעיד על מצב של היפו? יש לציין, כי התופעות הללו קורות בערך פעם בשבוע ורק כאשר פתאום תוקף אותי רעב, פתאום ההרגשה היא, שאני זקוקה (ממש זקוקה) למזון ע"מ שלא להתעלף, לא משנה איזה סוג של מזון, רק להפסיק להרגיש ככה, זו הרגשה נוראית. עד כמה שידוע לי אינני חולת סוכרת, ואף אחד במשפחה הקרובה שלי לא סובל מהמחלה ואפילו עברתי בדיקה לפני שנה כדי לשלול סוכרת (בדיקה לאחר צום). בנוסף ,תחושת הרעב הזאת מופיעה לאו דווקא אחרי צום ממושך, משום שלרב אני טיפוס שלא עושה דיאטות ולא מרעיב את עצמו. מה שכן, אני לא מקפידה לאכול מזון בריא במיוחד. האם זה קשור? ומה קורה לי בכלל?

01/05/2001 | 00:57 | מאת: מאיר פרומקין

דורין, אני איני רופא אבל אני יודע היטב את טיבו של ההיפו. והיטבת לתארו כפי שרק מי שחווה אותו יודע. אם אכילת מזון ממותק משנה מייד את התחושות שאת מתארת - זהו בהחלט היפו. אבל סוכרת היא מחלה הפוכה - של ערכי סוכר גבוהים ולא נמוכים. ולכן את הסיבה יש לברר בבדיקות בהנחיית רופא. מאיר

מנהל פורום סוכרת