שאלה לגבי טרום סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/03/2017 | 23:54 | מאת: עדי

שלום, בבדיקת דם שנעשתה לאחרונה נמצא גלוקוז 104. אני בת 24.5, לא מעשנת, ללא עודף משקל, עם צליאק. לא נוטה לאכול הרבה סוכרים ופחמימות, אך יש תורשה במשפחה. החל משנת 2013, חלה עלייה הדרגתית. ב2013 הערכים עמדו על 88, ובמהלך השנים עלה ל93, 94 ועכשיו קפיצה ל104. האם אני בסיכון לסוכרת ומה ניתן לעשות כדי למנוע זאת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
17/03/2017 | 09:29 | מאת: איציק

אם התוצאה אינה חד פעמית את במצב שנקרא "פרה-סוכרת" ורוב הסיכויים שאם לא תעשי שום שינוי הוא יהפוך לסוכרת ממש. מהתאור שלך נראה שהדבר היחיד שאת לא עושה הוא פעילות גופנית, וכדאי לך מאד להתחיל.

17/03/2017 | 09:35 | מאת: עדי

האמת שאני עושה פעמיים בשבוע פעילות גופנית

שלום לך עדי, בדיקה בודדת אין בה די לבסוס אבחנה. מומלץ לך לחזור על בדיקת סוכר הצום ו/או שעתיים אחר ארוחה פחמימתית, וכן לבצע בדיקת המוגלובין A1C ואז נדע לבטח מה מצבך הנוכחי אם קדם סוכרת או לא.

מנהל פורום סוכרת