תוצאות אבחון סוג סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/03/2017 | 16:27 | מאת: נעמה

אני בת 32 כ-4 חודשים לאחר הריון שלישי ובו אובחנתי עם סכרת הריונית (ב-2 הקודמים אובחנתי ללא סכרת הריונית). בהעמסת סוכר שביצעתי לאחר הלידה ו-3 חודשים לאחר כך קיבלתי ערכים תקינים בצום וערכים של 157 ו- 166 בהתאמה ו-A1C של 5.4 ו- 5.2 בהתאמה. הופניתי לבדיקות anti gad, anti insulin ו-c-petitide וקיבלתי תוצאות של: c-petitide - 1.43 anti-gad חיובי גדול > 1 מה התוצאות הללו אומרות?

13/03/2017 | 22:13 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום ל נעמה, רמות גבוהות של אנטי GAD לאחר סוכרת הריונית מציבות אותך בקבוצת סיכון לפתח סוכרת. זה קורה בכמחצית מהנבדקות תוך 5 שנים. הבדיקה היא לרמת נוגדנים כנגד החומצה הגלוטמית שמופיעים יחד עם נוגדנים אחרים ב 75% מהסוכרתיים המבוגרים מעל 30מבעת התפתחות סוכרת מסוג 1. כרגע רמות ההמוגלובין A1C הן סבירות אך מומלץ לשמור על אורח חיים בריא, פעילות גופנית, משקל תקין ולהימנע מסוכרים זמינים בדיאטה.

27/03/2017 | 12:57 | מאת: נעמה

קיבלתי כעת גם את תוצאות בדיקת insulin ab = 4. מה פירוש הדבר וכיצד זה משתלב עם שאר בדיקותי? תודה רבה

מנהל פורום סוכרת