כמה שאלות בקשר לסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/01/2017 | 12:56 | מאת: זהבית

שלום רב. אישה צעירה עם שחלות פוליציסטיות, גלוקוז, נגיד 97, האם זה אומר, שהולך להיות לה חלילה סוכרת, או האם זה יכול להשאר בנורמה שנים רבות? האם כבר צריך לשמור על דיאטה, של חולי סוכרת? ושאלה שניה, לגבי גבר, שכנראה גם יש לו pco , בן 58 עם עבר של ארוע לב ונתוח מעקפים, לפני כמה שנים טובות, ועכשיו הסוכר 100.3 , וhba1c זה 6.3, האם הרופא כבר יורה על לקיחת כדורים לסוכר, או שיש מקום לנסות דיאטה? תודה רבה

29/01/2017 | 21:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך זהבית ב PCO אצל שים יש עליה בתנגודת לאינסולין עם רמות אינסולין גבוהות יחסית בתגובה למתן פחמימות. רצוי במקרים אלו לשמור על כלכלה מופחתת פחמימות זמינות בדיאטה. הסיכון לפתח עם הזמן סוכרת מסוג 2 גבוה מאשר באחרות. בגבר אין מצב של PCO אך יכול להיות מצב של עליה בתנגודת לאינסולין כמצב מקדים לסוכרת 2 שבדרך. ההמלצות הן להתחיל בדיאטה בשילוב פעילות גופנית מתונה קבועה וירידה במשקל במקרי השמנת יתר. עם הכדורים ניתן לחכות בשלב ראשוני זה.

מנהל פורום סוכרת