התרופה "אקמופליה"

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

31/12/2006 | 12:31 | מאת: רוני

ברצוני לדעת פרטים על התרופה הנ"ל (שאולי לא כתבתי את שמה נכון). מתי יתחילו לשווק אותה בארץ? האם יש לה מגבלות בריאותיות (כלומר האם אנשים מסוימים לא יוכלו להשתמש בה.) האם היא תהיה יקרה? ועוד. כל מידע יתקבל בברכה.

31/12/2006 | 12:36 | מאת: רוני

01/01/2007 | 21:43 | מאת: ד"ר סילבינה מצקין לוי

שלום רוני: אקומפליה הינה תרופה שפותחה על ידי חברת התרופות sanofi-aventis טרם אושרה לשימוש בארץ על כן מחירה עדיין לא ידוע. ככל הנראה תאושר בחודשים הקרובים לשימוש באנשים עם BMI מעל 30 או BMI מעל 27 עם גורמי סיכון נוספים כגון סוכרת,יתר לחץ דם יתר שומנים בדם. התרופה חוסמת קולטנים מסויימים במח הנקראים CB1 אנדוקנבינואידים - ועל ידי כך מפחיתה תיאבון. מספר מחקרים קלינים הראו תוצאות טובות גם במדדים אחרים, שיפור ברמת הכולסטרול הטוב, שיפור טריגליצרידים, איזון רמות הסוכר בדם.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה