לא יורדת במשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

31/03/2014 | 16:39 | מאת: שירה

אני בת 26 שוקלת 63 קילו גובה 1.60 ורוצה לרדת 8 קילו לפני חודש התחלתי משטר אימונים ואירובי בהדרגה. כיום אני מתאמנת שעתיים ביום שש פעמים בשבוע ומקפידה על תזונה מאוזנת לא כסאח אלא אכילה בריאה בלי מתוקים ומאכלים עתירי שומן, בבדיקת דם תפקודי בלוטת הטריס יצאו מצוינים וכל הבדיקות שלי מעולות אז איך זה שירדתי רק חצי קילו בחודש הזה?? בבקשה עזרו לי להבין מה הבעיה.

06/04/2014 | 11:47 | מאת: ד"ר אולגה רז

1. המשקל שלך לא קטסטרופלי ולכן יש לך זמן. סבלנות לא למהר 2. פעילות גופנית שלך נשמעת מאוד אינטנסיבית ויכול להיות שהתחלת לבנות שריר. תבדקי את ההיקפים. אם הם יורדים זה אומר שהתהליך התחיל 3. ישנם כל מיני שינויים שיכולים, כביכול, לעכב ירידה במשקל. כמו צבירת נוזלים בגלל שינוי מזג אוויר או שינויים הורמונליים בסמוךלווסת. 4. יש סיכוי שהירידה במשקל תהייה בצורה של מדרגה - איטית ואח"כ קפיצה למטה ושוב ירידה איטית או עצירה וקפיצה למטה. זה מאוד אינדיוודואלי 5. אל תתלהבי יותר מידי מפעילות גופנית כדי לא להיות בעודף. 6. אם תמשיכי לא לרדת במשקל תקופה של החודש הקרוב אז תכתבי שוב. מצד שני - לא לרדת יותר מידי כי זה יכול להזיק לבריאות ולפוריות

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה