רמת כוליסטירול גבוהה בדם

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

13/03/2014 | 13:14 | מאת: נורא

אני בת 40 בבדיקת דם אחרונה התברר שרמת כוליסטרול ו LDL גבוהה בדם התחלתי לקבל תרופה כדי להוריד אותם . איזה אוכל שיכול לעזור לי כדי להוריד את הממצאים האלו אם יש ? איזה מאכלים יש להתרחק מהם ? דג כמו אמנון ודניס מכיל רמה גבוהה של כוליסטרול או שמותר לאכול 1 - 2 פעמים בשבוע

17/03/2014 | 15:12 | מאת: ד"ר אולגה רז

היום מתייחסים לרמות כולסטרול מוגברות בצורה יותר רגועה מאשר פעם. והטיפול הראשוני הוא דיאטה ורק אח"כ תרופה, אם הדיאטה לא עוזרת, אם כי מדובר על רמות מאוד גבוהות. להימנע: שמנת, קצפת, חמאה, מרגרינה ומוצרים שמכילים אותם כמו עוגות, עוגיות, וופלים, ג'חנון, בורקס וכו', בשר שמן כמו אנטריקוט, צלעות, כבש, כבד, נקניקים, נקניקיות וכו' מצד שני, חשוב לאכול כל יום 2-3 כפות שמן זית או קנולה, להשתמש באבוקדו, טחינה או חומוס למריחה על הלחם המלא ואת יתר התזונה לבחור מהמזונות הבריאים כמו קטניות, דגנים מלאים, ירקות וכו

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה