לחם מלא

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

02/01/2014 | 21:04 | מאת: אלעד

ד.נ. מהו האינדקה הגליקמי של לחם מלא, וזה של לחם שחור או לבן? האם יש יסוד לטענה שלחם מחיטה מלאה מזיק לבריאות, למרות הסיבים והוויטמינים שיש בו? בברכה, אלעד

06/01/2014 | 15:43 | מאת: ד"ר אולגה רז

לחמים שמכילים מעט סיבים בדרך כלל מגיעים למדד גליקמי של 100% ואלה שמכילים סיבים - פחות מכך. לא ידוע לי שלסיבים יש אפקטים שליליים, פרט לאנשים שסובלים מבעיות במערכת העיכול והם צריכים לאכול פחות סיבים. יש לך בעיה כזו?

06/01/2014 | 19:49 | מאת: אלעד

ד.נ. לשאלתך, אין לי בעיה - אני דווקא אוהב לאכול לחם מלא. אבל, רופא ידוע העוסק בתזונה טוען שהערך הגליצמי של לחם מלא גבוה יותר מזה של לחם לבן, בהסתמך על 2 ספרים: "בטן של חיטה" ו"מהפכת הגלוקוז". לכן שאלתי ב-2.1.14 בפורום זה מהם הערכים הגליצמיים של לחמים כנ"ל. האם יש על זה נתונים מוסמכים? היכן? בברכה, אלעד

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה