בשר וחלב

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

28/12/2013 | 16:48 | מאת: מירה

נקלעתי במקרה אתמול להפגנה של העמותה תנו לחיות לחיות ומהעלון שקיבלתי לידי נאמר, ואני מצטטת: בשר עוף הוא לא באמת רזה, ויש בו שיעור גבוה של שומן רווי - וגם של חומרים מסרטנים. בשר העוף עשוי גם לגרום להרעלת מזון, במיוחד בשל זיהום בסלמונלה. מזון מהצומח עשיר בסיבים תזונתיים שכלל אינם מצויים בעוף וגם בחלבונים, בשומנים לא רווים, במינרלים ובוויטמינים חיוניים. מבנה מערכת העיכול שלנו דומה למערכת העיכול של בעלי חיים שאינם ניזונים ממזונות מהחי, ושונה מאוד מזה של בעלי חיים טורפים שניזונים מבשר. אכילה של בשר, מוצרי חלב וביצים מגדילה את הסיכון ללקות במגוון סוגי סרטן, מחלות לב, סוכרת, בריחת סידן, אסתמה ומחלות רבות נוספות. גורם האלרגיה מספר 1 בקרב ילדים - הינו חלב פרה. אין זה מפתיע לאור העובדה שהאדם הוא המין הביולוגי היליד שממשיך לצרוך חלב לאחר תקופת הינקות, ועוד של בעל חיים אחר. מה דעתך?

30/12/2013 | 15:57 | מאת: ד"ר אולגה רז

בן אדם צריך לאכול מכל קבוצות המזון כדי לקבל את כל היתרונות שלהם. סיבים וויטמינים מסויימים מצמחים, חלבונים ו-B12 באוכן מן החי. לגבי סלמונלה - בדיוק כמו שחיות יכולות להיות בסלמונלה, הצמחים יכולים להיות מזוהמים בחיידקים אחרים. מערכת העיכול של האדם בנויה מצויין לעיכול של בשר, כמו גם לעיכול של אוכל מן הצומח. בקשר לבשר עוף - יש בו חלקים שמנים וחלקים רזים, תלוי מה אדם בוחר. אפשר להיות צמחוני ואפשר גם לא ובשני המקרים לאכול נכון ובריא

30/12/2013 | 19:00 | מאת: מירה

מה דעתך על הציטוט הזה? גורם האלרגיה מספר 1 בקרב ילדים - הינו חלב פרה. אין זה מפתיע לאור העובדה שהאדם הוא המין הביולוגי היליד שממשיך לצרוך חלב לאחר תקופת הינקות, ועוד של בעל חיים אחר.

30/12/2013 | 19:02 | מאת: מירה

לגבי הציטוט הזה, מה דעתך? גורם האלרגיה מספר 1 בקרב ילדים - הינו חלב פרה. אין זה מפתיע לאור העובדה שהאדם הוא המין הביולוגי היליד שממשיך לצרוך חלב לאחר תקופת הינקות, ועוד של בעל חיים אחר.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה