תיאוריות סותרות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

16/12/2013 | 11:58 | מאת: עדינה

שלום, אני בת 70 אחרי התקף שני של דיברטיקוליטיס. עדיין בדיאטה דלת סיבים עוד כמה ימים. בדף שקיבלתי בבי'ח כתובים כל מיני דברי אוכל שכדאי להימנע מהם תמיד כמו שומשום,פשתן טחון,וכו ובגלישה באינטר' גיליתי שיש היום שנוי גישה ושמותר לאכול הכל (במילא איני אוכל לעולם ג'אנק-פוד או דברים שמנים ומקפידה מאד) ובלבד לשתות הרבה מאד! ןלהימנע מעצירות.כך אני עושה. אודה עבור תשובתך בכדי שלא אפחד לאכול למשל 5-6 שקדים או אגוזים\ פעם בשבוע גלידה\ קצת קולה מותר??(אומרים שקולה טוב לכאבי בטן לא כך?) בייגלה עם קצת שומשום עליו...תודה עבור תשובה מהירה בכדי שאפסיק לפחד מכל דבר אוכל. תודה תודה עדינה

18/12/2013 | 16:19 | מאת: ד"ר אולגה רז

במהלך שנים רבות היה נחשב שבין ההת'קפים של דיברטיקוליטיס צריך להרבות בסיבים. בזמן האחרון יש הוכחות לכך שאולי הגישה הזו לא נכונה וכדאי להימנע מאכילת עודף סיבים, גם כשההתקף חולף כי יתכן שזה מונע את ההתקף הבא. בכלל, טיפול בדיברטיקוליטיס-דיברטיקולוזיס איננו חד משמעי, תלוי בבן אדם שבו צריך לטפל ולכן הוא מאוד אישי. אני אישית ממליצה על דיאטה דלת סיבים, פרט לסיבים מסיסים כמו של שיבולת שועל וגזר מבושל ופריטי מזון נוספים. לכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית שמתמחה בבעיות במערכת העיכול.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה