תחליפים למוצרי חלב

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

04/12/2013 | 14:13 | מאת: גליה

שלום אני מחפשת תחליפים למוצרי חלב. אני צורכת מוצרי חלב בארוחת בוקר וערב ובארוחת אחה"צ. בארוחת בוקר וערב אני אוכלת לחם עם גבינה ואחה"צ ברנפלקס עם יוגורט או חלב. בנוסף, שותה 3-4 כוסות קפה ביום עם חלב כמובן. בימים שבהם אני אוכלת יותר גבינה או חלב הבטן שלי נפוחה מגזים. ההרגשה הכללית לא נעימה. מה אוכל לאכול בבוקר במקום הגבינה מלבד טונה? אגב, אני לא אוהבת סויה. תודה

08/12/2013 | 15:29 | מאת: ד"ר אולגה רז

שמת לב נכון שכמויות מעבר לסף הספיציפי שלך למוצרי חלב גורמים לגזים אז צריך לבדוק מה הסף שלך עד שהגזים מופיעים. במקום גבינה אפשר למרוח אבוקדו, טחינה, חומוס, חצילים, פסטרמה, סלמון, ממרח זיתים. אין ספור אפשרויות. גם גבנ"צ לא מכילה לקטוז ואפשר מידי פעם לשים פרוסה. לגבי חלב בקפה את יכולה לנסות חלב ללא לקטוז של מחלבות הגולן. לפי הצהרתם, אין שם לקטוז בכלל לוותר על יוגורט תנסי ותכתבי איך יצא לך

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה