סקרנית!

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

24/11/2013 | 22:48 | מאת: ליאל

אולגה יקרה! שאלתי היא: מה זו התופעה הזאת שנקראת בשפה הפשוטה משהו כמו "פיצוץ קאלורי" שזה כשהגוף כביכול שורף יותר כשאוכלים דברים עתירי קאלוריות. אני אישית מאז שהחלטתי להוריד במשקל שומרת על תזונה מאד מאוזנת ודלת קאלוריות ועושה הרבה ספורט ואכן רזיתי הרבה כפי שרציתי. אך לפעמים באירועים או סופי שבוע יוצא לי להתפנק באיזו ארוחה די מלאה עם קינוח וכל טוב ולמרות הציפיות הרגועות שלי יוצא שכשאני חוזרת לספורט ולדיאטה ביום ראשון לא עליתי גרם אלא לפעמים גם ירדתי:) לא הבנתי איך זה קורה ואז אמרו לי שזו התופעה... מה זה אומר והאם יש מאחורי ה"שמועה" אמת מדעית? המון תודה!

28/11/2013 | 16:43 | מאת: ד"ר אולגה רז

אני לא מכירה את המושג הזה פרט למובן הישיר של הביטוי שזה אומר לפוצץ את הגוף בקלוריות. בקשר לארוחות ה"פינוק" שלך, חשוב להבין שהגוף שלך עובר תהליך הרזיה וכל עוד והוא נמצא בתהליך הרזיה, ארוחה מפוצצת חד-פעמית לא אמורה להשפיע עליו. אם תחזרי על הארוחה הזו כמה פעמים ברצף אז תתחילי לעלות במשקל. מה שהיתי מציעה לך זה לא לקרוא לארוחה זו "פינוק" אלא "פיצוץ" ויכול להיות שתצמצמי אותה קצת וזה יעשה לך יותר טוב. בלי שום קשר, כל הכבוד על ההחלטה והביצוע ועל זה שירדת במשקל ושאת עושה פעילות גופנית וממשיכה בזה. תצליחי

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה