עודף משקל לילדה בגיל 4

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

19/11/2013 | 21:32 | מאת: יעל

שלום, יש לי ילדה בת ארבע ששוקלת 27.4 ק"ג וגובה 112 ס"מ. אני משתדלת להכניס אוכל בריא הביתה והיא אוכלת הרבה ירקות ופירות במידה. אני מאפשרת לה לאכול חטיף אחד קטן ביום עד 150 קלוריות, אך היא ממשיכה לעלות במשקל. פעילות גופנית היא אינה עושה כלל,היא לא רוצה ללכת לחוגים או לרכב על אופנים. איני יודעת מה לעשות,אודה לעצתך. יעל.

24/11/2013 | 15:13 | מאת: ד"ר אולגה רז

במקרה כזה, אם את חושבת שהיא אוכלת בריא ולא יותר מידי והיא עדיין ממשיכה לעלות במשקל, כדאי לקחת אותה לרופא ילדים כדי לעשות את כל הבדיקות האפשריות כדי לבדוק סיבת עלייה במשקל. יחד עם זאת כדאי שתרשמי במשך יומיים - שלושה כל מה שהיא אוכלת, כולל שעה, מה וכמה אבל מבלי שהיא תדע. עם הרשימה הזו תלכי לדיאטנית ילדים בקופ"ח כדי זהיא תחווה את דעתה על כמות וסוג האוכל ותייעץ לך על שינויים אפשריים. בהצלחה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה