ילד בן 6.5

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

14/11/2013 | 20:52 | מאת: איה

האם זה בסדר משקל 25 לילד בן 6.5, גובה 1.20? האם כבר עכשיו לקחת אותו לדיאטנית, או שתוכלי להנחות אותי לגבי מוצרים מסויימים, כמו חלב- האם לתת 1%?הוא לא אכלן של ממתקים וחטיפים וגם לא אוכל כל כך הרבה, אלא פשוט בעל עצמות כבדות.

18/11/2013 | 17:23 | מאת: ד"ר אולגה רז

הילד, מבחינת יחס גובה - משקל, הוא שוקל קצת יותר ממה שכתוב בטבלאות. לא מצריך פנייה לדיאטנית אלא פנייה אליך כאמא שלו ומי שמנהלת את הבית מבחינת האוכל, כדי שתבדקי מה בדיוק הוא אוכל. יכול להיות שיש דברים שאת לא כ"כ שמה לב אליהם כמו פירה, שניצלים, חטיפים ושנראה לך שזה מעט אבל עדיין כדאי לבדוק מה וכמה הוא אוכל. יחד עם זאת, אם הילד הוא פעיל, יש סיכוי ששמירה על כמויות ואיכויות של אוכל ביחד עם תהליך הגדילה יגרמו לכך שהמשקל שלו יסתדר. רק תקחי בחשבון שבגיל הזה מאוד חשוב מבחינת ההתפתחות עודף משקל ופשוט תשמרי עליו מבלי לדבר איתו על האוכל. אם זה באמת מדאיג אותך אז תלכי את לדיאטנית ילדים, עם רשימת האוכל שהוא אוכל כדי שהיא תעשה תיקונים, אם יש צורך בכך. הכי חשוב - לא לדבר עם הבן שלך על אוכל ועל השמנה וכו'. פשוט תשמרי על אוכל בריא

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה