גזים אצל סיעודיים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

05/11/2013 | 18:06 | מאת: שמואל

שלום, לטענת רופא מנטלי לאימי הסיעודית (85) יש "מפעל גזים" בבטן. המליץ להפסיק לתת חלב לחלוטין, אבל גבינה מותר..(?). שאלתי למה זה כך אם השני מיוצר מהראשון. האם מותר גבינה לבנה סקי של שטראוס? תודה.

07/11/2013 | 18:27 | מאת: ד"ר אולגה רז

אכן, בשלב ראשון מפסיקים חלב ומוצריו לחלוטין ואם יש שיפור אז ניתן להוסיף בכמויות קטנות קוטג' (מעט לקטוז) וגבנ"צ (כמעט ואין לקטוז). אם אכן מדובר על אי סבילות ללקטוז אז ישנו חלב דל לקטוז במרכולים וניתן לנסות אותו בשלב יותר מאוחר. גם ירקות מסויימים עשויים לגרום חלגזים כמוכל סוגי הכרובים, פלפלים, צנון, לפת, ארטישוק ירושלמי. לחלק מהאנשים גם בצל ושום. בהצלחה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה