כדורי הרזיה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/10/2013 | 17:29 | מאת: שני

היי ד"ר אולגה רז, אני בת 17 וחצי ואני מעוניינת לרדת כחמישה קילו שמאוד חיוניים לי לרדת אותם ואני נאבקת בהם מדי יום בקושי רב. אני מאוד אוהבת לאכול וזו החולשה שלי ולא משנה כמה דיאטות ניסיתי תמיד אני נופלת כל פעם מחדש.. אני ממש מתעניינת בכדורי דיאטה כדי שאוכל סוף סוף להתחיל לרדת. שאלתי היא האם הכדורים מועילים והאם כדי לי להתחיל להתשמש בהם? תודה מראש:)

14/10/2013 | 13:06 | מאת: ד"ר אולגה רז

שימי לב, את כותבת שאת רוצה לרדת במשקל 5 ק"ג, שלא ברור למה החלטת על המספר הזה, בלי לציין כמה את שוקלת ומה הגובה שלך. אולי את לא צריכה לרדת במשקל? אולי הגוף שלך חכם יותר ממך והוא לא רוצה לסבול את הירידה הזו במשקל? חשבת על זה פעם? בקשר לאהבה לאכול - כולנו אוהבים לאכול, זה דבר נורמלי לחלוטין, את יכולה להרגיש טוב עם זה. הבעיה היתה אם לא היית רוצה לאכול. במצב של אדם שאוהב לאכול, חשוב לקבוע מה וכמה לאכול. ואז לא תעשי דיאטות ולא "תיפלי" אלא תרדי את הכמה ק"ג שלך בנחת ובכיף. לגבי כדורי הרזיה, אין היום כדור הרזיה סביר, ושני הכדורי הרזיה שקיימים כיום דורשים מרשם ותצטרכי לשכנע את הרופא שלך לתת לך אותם ולא בטוח שיסכים. הרזייה בעזרת הכדורים היא קצרת טווח וגם יש בה סיכונים, עצתי לך לפנות לדיאטנית ולבנות תוכנית שהיא לא דיאטה ש"נופלים" בה אלא שזה סוג האוכל שאת אוהבת בכמויות המתאימות ובצורה שתתאים לטווח ארוך.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה