שאלה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

08/10/2013 | 13:53 | מאת: דנה

שלום רב, לפני מספר ימים רכשתי קבב של חברת מעדני הטלה- "קבב ג'מבו מזרחי". על האריזה כתוב שהקבב מיוצר משר עגל, ושרמת השומניות בו גבוהה. קראתי את הערכים התזונתיים המופיעים על האריזה, ויש כמה דברים שלא נראים לי הגיוניים: על האריזה כתוב שב-100 גרם קבב יש 30 גרם שומן ו-180 קלוריות. האם זה ייתכן?! ידוע לי שבמוצרי קבב של חברות אחרות יש כ-15% שומן, ובערך אותו מספר קלוריות. האם יכול להיות שהחברה רושמת נתונים לא נכונים?! האם יש פיקוח על הדברים האלה? בתודה מראש, דנה

10/10/2013 | 15:22 | מאת: ד"ר אולגה רז

30 גרם שומן ב-100 גרם מוצר = 270 קךןריות, כך שערך קלורי של 180 קלוריות ל-100 גרם לא יכול להתקיים במקרה הזה. סביר שנפלה טעות או באחוז השומן או במספר הקלוריות. בקשר לפיקוח, מי שצריך לעשות אותו זה משרד הבריאות אבל לשמחתי אני לא אחראית עליו. אם זה באמת מציק לך כדאי לכתוב לחברה ולהעמידם על טעותם

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה