לד"ר אולגה רז

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

30/09/2013 | 07:43 | מאת: גלית

שלום רב, התחלתי להתאמן בחדר כושר, ירדתי במשקל - אבל הבטן לא נעלמה, ואפילו להיפך: נשארה נפוחה כאילו שנכנס לי בלון בתוך הבטן כמו אישה בהיריון בחודש תשיעי. כשירדתי במשקל אז הבטן שלי נהייתה יותר נפוחה ב-20 ס"מ מאשר שהייתה לפני הירידה במשקל . מדוע כשירדתי במשקל אז הבטן התנפחה יותר ממה שהייתה? כלומר ,היקף הבטן שלי לאחר הירידה במשקל עלה ב-20 ס"מ... - איך את מסבירה את זה? וגם כשאני יושבת או מתכופפת אז יש לי מלא קפלים עמוקים בחלק העליון של הבטן. זה מפריע לי מאוד- כל הזמן אני מרגישה את הקפלים בבטן שמתקפלים חזק ועמוק. אפילו כשאני טיפה מתכופפת אז יש לי 8 קפלים עמוקים בבטן. אני מרגישה חוסר נוחות לשבת בגלל הקפלים העמוקים. עשיתי גם מדידות ע"י דיאטן ספורט ברמה גבוהה. המדידות התבצעו ע"י מכשיר קליפר ידני אחוזי שומן בגוף = 22.32% גיל 23. 1) יד קדמית - 8 2) יד אחורית - 13 3) גב- 6 4) בטן- 10 BMI= 18 מהן האופציות שאפשר לעשות במקרה שלי? איך אפשר להוריד את קפלי השומן בבטן? מדוע כשאני מתכופפת אז יש לי מלא קפלים בבטן?

01/10/2013 | 12:45 | מאת: ד"ר אולגה רז

התייחסתי כבר לשאלות האלה במשך החודש האחרון. תעברי על ההתכתבויות ולצערי אין מה להוסיף למה שכבר נאמר. ההתעסקות בנפיחות הבטן לפעמים באה מדימוי עצמי מעוות ולפעמים בגלל שמסיבות שאי אפשר לדעת מתוך שאלתך: יש גאזים וזה קשור בחלקו לאוכל. זה יכול לקרות לאנשים מאוד רזים וזה יכול לקרות במידה מאוד פחותה אבל הבן אדם עצמו "מנפח" את גודל הבטן שלו במול לרמות כאלה שזה מתחיל להראות לו אמיתי ואולי זה סביר ונורמלי. לכן אי אפשר לטפל בשאלות שלך בלי שמי שיטפל בך יראה אותך וישאל את השאלות שצריכות להישאל כדי להבין את סיבת הבעיה. תלכי לטיפול.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה