נפיחות לסירוגין מעל הפופיק

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

28/09/2013 | 17:57 | מאת: שלי

שלום, לבת שלי בת 23 ישנה נפיחות לסירוגין בבטן העליונה מעל הפופיק, זה קורה לעיתים קרובות וזה באופן בולט מאוד. הנפיחות ניכרת, אגב מדובר בבחורה רזה, גובה 1.78 ומשקל 53, אשמח להסבר.

01/10/2013 | 12:37 | מאת: ד"ר אולגה רז

ראשיות, מנתונים אלה עולה שה-BMI שלה הוא 17 שזה נחשב כתת-משקל וכשבן אדם מאוד רזה, פעמים רבות קורה שהאכילה גורמת, ויזואלית, לנפיחות בבטן. זה מה שנראה לי לפי הנתונים המעטים שאת שולחת. חשוב להתייחס למשקל הנמוך לעומת הגובה של הבת שלך כי נראה שהיא מאוד רזה. מה את חושבת על המשקל שלה? כדאי לעשות בדיקות אובייקטיביות כמו ספירת דם, כימיה כללית, ויטמין D, ברזל, פריטין וB12.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה