קריאטין

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/09/2013 | 08:04 | מאת: אורן

אני בן 15, מתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר. אני אוכל לפי תפריט שנתנה לי תזונאית. אבל אני רוצה לקחת תוסף קריאטין כדי שיעזור לי באימונים. רציתי לשאול כמה שאלות: 1)האם אני יכול בגילי לקחת קריאטין? 2)האם יש בזה חומרים מסוכנים? 3)האם זה עוזר?

24/09/2013 | 13:42 | מאת: ד"ר אולגה רז

במחקרים על קראטין מדובר על בטיחות בינונית ויש מחקרים שמראים על פגיעה אפשרית בכליות אם כי לא הוכח במאה אחוז.אין מחקרים על השפעות של קראטין בגילאים צעירים כמוך. באופן עקרוני, קראטין נמצא בשריר ולכן, כשאתה אוכל עוף, בשר או דגים, אתה מקבל קראטין באופן טבעי וכנראה שלא כדאי להוסיף באופן מלאכותי, בגלל חוסר הידיעה על ההשפעה בגילאים הצעירים.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה