מסגרת קלורית מומלצת ביום

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

28/08/2013 | 15:54 | מאת: אירית

אני בתהליך הרזיה אחרי לידה שניה כארבעה וחצי חודשים במהלכו רזיתי 15 קג. במסגרת התהליך התחלתי לשלב אימונים באליפטיקל ומשקולות חופשיות כארבע פעמים בשבוע. נכון להיום אני מגיעה לאימון בן שעה על האליפטיקל כש45 דק מתוכו הוא בתוכנית מאומצת עם דרגות קושי משתנות ו15 דק אחרונות ריצה חופשית על המכשיר בדרגת קושי מינימלית. המכשיר מסמן לי שאני שורפת 750 קלוריות. מניחה שמדובר בממוצע כלשהו. אני שוקלת היום 63 קג גובהי 165. מעוניינת להוסיף לרדת במשקל. עד 58. מה מומלץ לי מהבחינת מסגרת של מספר ק לוריות ליום בהנחה שאמשיך את שגרת האימונים של ארבע פעמים בשבוע? אודה מאוד על תשובה מפורטת ככל האפשר. תודה רבה.

08/09/2013 | 14:24 | מאת: ד"ר אולגה רז

ראשית, להוריד 15 ק"ג ב-4.5 חודשים לאחר לידה זהו הישג גדול ומעטות בלבד מתקרבות אליו. את יכולה להיות גאה בעצמך. אני חייבת לציין שתהליך ההרזייה ימשך גם ללא שינוי ממה שאת עושה כיום משום שתהליכים הורמונליים אחרי הלידה מסתדרים לא באופן מיידי. מצד שני, ברור לי שלא צריכים להעלות את עוצמת האימונים, כל דבר טוב במידה וסביר להניח ש-750 קלוריות זה מוגזם וזאת משום שהמכשירים בנויים לפי נוסחאות ולא לפי בני האדם שמתאמנים בהם. אני מציעה לשמור על התזונה גם כדי לרדת עוד קצת במשקל וגם כדי לא להחסיר דבר ממה שאת זקוקה לו. אני לא אוהבת לדבר במושגים של קלוריות כי זה לא מאוד פרקטי. ניתן לך סדר יום ותראי איך את מסתדרת איתו: 1. לאכול כל שלוש שעות ולשתות כעשר כוסות נוזלים ביום בלי סוכר. 2. לאכול ירקות חופשי 3. להוסיף 2 כפות שמן זית ליום 4. להקטין מספר פירות ל-2 בים ולא לשתות מיצי פירות. ארוחה ראשונה: פרוסת לחם חי או 2 לחם קל עם ממרח כלשהו לא יותר מכף וירקות ארוחה שניה: כמו אחחה ראשונה או דייסת קווקר על חמי מים וחצי חלב עם ממתיק מלכותי וקינמון. ארוחה שלישית: עוף הודו או דגים בכל כמות בתוספת ירקות בכל סוג ובכל צורה. ארוחה רביעית: יוגורט עם 2 כפות ברנפלקס ללא סוכר או פייבר 1 או 3 פריכיות אורז. ארוחה חמישית: ביצה או חביתה או טונה + פרוסת לחם חי או שתי פרוסות קלות ארוחה שישית (אם צריך): פרי או פרוסה. כשעה וחצי לפני פעילות גופנית כדאי לאכול מנת פסטה או אורז (כוס - כוס וחצי אחרי בישול) עם ירקות ומיד אחרי הפעילות הגוןפנית כדאי לאחכול ביצה או טונה עם חלחם וסלט. הארוחות ניתנות להחלפה בסדר. בכוונה לא רשמתי שעות כי זה כבר תלוי בסדר יום שלך. תשמרי לא לרדת מתחת ל-58 ק"ג כי פחות מזה כבר יכול לגרום לבעיה. בהצלחה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה