אני שולחת את הפרטים שרצית שאכתוב לך

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

24/08/2013 | 18:16 | מאת: דניאלה

בת 25 משקל 40 גובה 1.40 התחלתי להתאמן בחדר כושר, ירדתי במשקל 10 קילו- אבל הבטן לא נעלמה, ואפילו להיפך: נשארה נפוחה כאילו שנכנס לי בלון בתוך הבטן כמו אישה בהיריון בחודש תשיעי. לאחר האוכל היקף הבטן שלי גודל בצורה משמעותית!!! לאחר כל דבר הכי קטן שאני אוכלת - ישר הבטן שלי מתנפחת!!! הבטן שלי בערב יותר נפוחה מאשר בבוקר!!! בבוקר היקף הבטן שלי 80 ס"מ ובערב היקף הבטן שלי 120 ס"מ! היקף הבטן שלי גודל ב-40 ס"מ בין הבוקר לבין הערב!!! כשירדתי במשקל אז הבטן שלי נהייתה יותר נפוחה מאשר שהייתה לפני הירידה במשקל . מדוע כשירדתי במשקל אז הבטן התנפחה יותר ממה שהייתה? האם ירידה במשקל גורמת לבטן להתנפח?

26/08/2013 | 16:00 | מאת: ד"ר אולגה רז

עצם הירידה במשקל לא אמור להגדיל את הבטן, צריך לגרום את הכוונה לבטן נפוחה: גאזים או כאבים או בעיה ביציאות. נכון שיש אנשים ששרירי הבטן שלהם חלשים ואחרי אכילה הם חווים נפיחות שהיא מעבר לרגיל. יתכן שאת שייכת לקבוצה זו ואז נכון שבערב יש לזה יותר נראות מאשר בבוקר אבל מצד שני, 40 ס"מ נראה הפרש מאוד גדול. עדיין כדאי לבדוק את מערכת העיכול ולחזק את שרירי הבטן אבל לא ע"י כפיפות בטן, כפי שרוב האנשים עושים בתמימות, כי זה לא מחזק את שרירי הבטן, אלא ע"י סדרת תרגילים שניתן להוציא מהאינטרנט או לבקש ממדריך כושר. ואל תרדי יותר במשקל

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה