האם זה נורמלי שיש קפלים בבטן כשיושבים או מתכופפים?

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

21/08/2013 | 21:20 | מאת: שירן

יש לי בעיה שמטרידה אותי - כשאני יושבת או מתכופפת אז יש לי מלא קפלים עמוקים בחלק העליון של הבטן. זה מפריע לי מאוד- כל הזמן אני מרגישה את הקפלים בבטן שמתקפלים חזק ועמוק. אפילו כשאני טיפה מתכופפת אז יש לי 8 קפלים עמוקים בבטן. אני מרגישה חוסר נוחות לשבת בגלל הקפלים העמוקים. עשיתי גם מדידות ע"י דיאטן ספורט המדידות התבצעו ע"י מכשיר קליפר ידני אחוזי שומן בגוף = 22.32% 1) יד קדמית - 8 מ"מ 2) יד אחורית - 13 מ"מ 3) גב- 6 מ"מ 4) בטן- 10 מ"מ רציתי לשאול האם אני יכולה להיפטר מהקפלים בבטן ואיך?

22/08/2013 | 16:23 | מאת: ד"ר אולגה רז

לא כל כך ברור מהתאור מהם הפרטים הבסיסייים: משקל, גובה, גיל, היקף מאתניים. מדידות קליפר זה לא מה שמשתמשים היום. במקרה של כפלים בבטן חשוב גם לבצע בדיקות דם ולבדוק נטייה לסכרת שקשורה להשמנה בבטן עליונ. אחרי שאקבל פרטים הללו אוכל להבין יותר.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה