ממתיקים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

27/07/2013 | 19:56 | מאת: דנה

כאמא המודאגת לבריאות השיניים של ילדיה, אני מתעניינת באפשרות לצ'פר אותם מדי פעם עם ממתקים המכילים ממתיקים מלאכותיים. שאלתי: האם ישנם ממתיקים הידועים כלא בריאים, בעיקר לילדים? אשמח להמלצה על ממתיק הנחשב כבטוח. מה לגבי הממתיק הטבעי סטיביה (או איך שכותבים זאת?(-:). תודה רבה מראש!

29/07/2013 | 13:58 | מאת: ד"ר אולגה רז

אם מדובר ב"מדי פעם" אז כניראה שאין סכנה בצריכת כמות קטנה של ממתיקים מלכותיים, לדוגמא ארטיק לייט. גלידות מהוות ממתק הכי מומלץ מכל הממתקים, אפילו אם יש בהם סוכר, משום שמצד אחד יש בהם ערכים תזונתיים של חלב ומצד שני הם לא נדבקים לשיניים. מדובר בגלידות מחלב ושמנת ולא סורבה וקרטיבים. אם אתם אוהבים טעם של סטיביה אז זה בעצם לא ממתיק מלכותי ואפשר להשתמש בו.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה