תפוח אדמה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

22/07/2013 | 11:27 | מאת: ענת

שלום , אולגה. כמה קלוריות יש בתפוח אדמה אפוי ב100 ג"ר ? וכמה מותר לאכול כמנת פחמימה ( 80 קל') תודה.

22/07/2013 | 16:46 | מאת: ד"ר אולגה רז

השאלה לא כ"כ מובנת. בתפו"א אחד בגודל בינוני יש בערך 100 קלוריות שזה כמו פרוסת לחם רגיל או שתי פרוסות לחם קל. כדאי לקחת בחשבון שמדד גליקמי של תפו"א יחסית גבוה.

23/07/2013 | 07:36 | מאת: ענת

תודה אולגה על התשובה המהירה . אסביר את עצמי : בדיאטה שאני עושה ע"י דיאטנית מוסמכת יש בצהריים מנת פחמימות שזה כ-80 קלוריות שאלתי היא כמה גר' תפו"א אפוי אני אמורה לאכול ? אני רוצה שהכמות תהיה כמה שיותר מדוייקת והייתי רוצה לדעת את המשקל המדוייק ולא קנה מידה של "תפו"א בינוני". אשמח לתשובה , תודה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה