הבן שלי סובל מהשמנת יתר אבל לא רק

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

14/05/2013 | 14:03 | מאת: אמא מודאגת

הוא בעיקר סובל מהיחס של הילדים בכיתה והולך כל יום מושפל.. התחלנו לעשות איתו סידרה של תרגילים יומיים לשיפור הכושר והפסקנו להכניס מתוקים הביתה.. אבל אני דואגת לו הוא בן 12 ונראה שהוא לא רוצה לעשות בר מצווה שנה הבאה כי הוא מפחד שאף ילד לא יבוא..יש משהו שאפשר לתת לו כדי להרגיע אותו?

16/05/2013 | 13:00 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך אמא מודאגת, אכן קשה מאד לראות את ילדינו סובלים כל כך מיחסם המרושע של ילדים אחרים. לצערינו הרב, השמנה נתפסת כחולשה ומושא ללעג. אין כאן כל מקום למן אמצעי הרגעה חיצוניים, יש בהחלט מקום לסייע לילד לרזות ולשפר את הדימוי העצמי שלו (לאו דווקא לרדת במשקל, מספיק אם יגבה ויישאר במשקלו הנוכחי). האם בנך רוצה לטפל בבעיה? או שמא רק היה רוצה שהיחס השלילי שאת מתארת ישתנה? במידה וכן, אנא כיתבי היכן אתם גרים ואשמח להמליץ על מקום טיפול הולם.

21/05/2013 | 08:34 | מאת: רינת

קודם כל טוב מאוד שהפסקתם את כל עניין המתוקים בבית והתחלתם לעשות איתו פעילות גופנית. יש לו שנה וזה מספיק זמן לשפר את המצב ולהעלות לו את הבטחון. הייתי מציעה לעשות שיחה עם היועצת בבית הספר ולהתייעץ גם איתה בנושא, שתדבר גם עם המורה לגבי אותם תלמידים שמציקים לו. אם הוא עדיין לא מצליח להרגע וטרוד מזה את יכולה לתת לו כמוסות לקטיום של סופהרב, הן טבעיות ומיועדות לילדים כבר מגיל 7 , הן עוזרות להרגע ומקלות במצבים של לחץ ומתח

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה