חוסר ברזל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

06/05/2013 | 15:40 | מאת: חני

אני בת 80 ושוקלת היום 73 ק"ג גובהי 1.59 לפני כחצי שנ ה שקלתי 65 ק"ג עקב דיאטה בשומרי משקל בבדיקות הדם שלי התגלה אנמיה וחוסר ברזל גבוה נשלחתי לבדיקה למחלקה המטולוגית וכיום עקב שינוי בארוחות המצב השתפר מאוד וגם הברזל עלה אבל גם המשקל כיום אני שומרת לפי דיאטנית של קופ"ח אבל לא מצליחה לרדת אומרים שבגילי אסור לעשות דיאטות דרסטיות הייתי רוצה לשמוע את דעתך

07/05/2013 | 10:43 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך חני, ראשית, משמח לשמוע שרמות הברזל השתפרו. חשוב ביותר! טוב עשית שפנית לדיאטנית בקופ"ח, אני בטוחה שקיבלת תפריט מאוזן ושפוי, שיכיל גם את כמות הברזל לה את זקוקה. אכן דיאטות דרסטיות אינן מומלצות, אגב, בכל גיל.בגילך חשוב מאד לשמור על משקל תקין+ ולא להגיע לתת משקל. אני מציעה לך להמשיך עם הדיאטנית בקופ"ח, להאזר בסבלנות רבה ולשמוח עם כל הישג שתשיגי. בנוסף לתפריט, חשוב שתקפידי על פעילות גופנית סדירה - הליכה זו הפעילות הטובה ביותר גם לשמירת משקל תקין וגם לבריאותך בכלל. אני מאחלת לך הצלחה רבה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה