אגוזים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/04/2013 | 23:05 | מאת: סנאית

גלית שלום, אני מאוד אוהבת אגוזים ומעוניינת לשלב אותם במסגרת דיאטה מאוזנת (כתחילף למנת ביניים של 100 קלוריות). אשמח אם תוכלי להגיד לי כמה קלוריות יש באגוז בודד של מלך,פקאן,שקד וקשיו ומי מהם המומלץ ביותר מבחינת ערכים תזונתיים. בדקתי במספר אתרים באינטרנט והתשובות היו שונות מאתר לאתר. המון תודה

11/04/2013 | 15:20 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך סנאים (כל הכבוד על בחירת השם...:-), אכילת אגוזים מומלצת בהחלט מבחינה בריאותית. האגוז שזוכה שוב ושוב לשבחים בשל יעילותו הבריאותית (למניעת מחלות לב וכו') כפי שמוכחת גם במחקרים, הוא אגוז המלך (ובשמו הנוסף אגוז קליפורניה. אגוזים ושקדים שייכים לקבוצת המזונות התורמים לנו בעיקר שומן (בריא במקרה זה). לבקשך, להלן כמויות המספקות 100 קלוריות: שקד - 6 יחידות, אגוז פקאן - 2 אגוזים שלמים, אגוז קשיו - 3 אגוזים, אגוז מלך - 2 אגוזים שלמים. לבריאות!

28/07/2013 | 07:59 | מאת: אתי ארד

אני אלרגית לאגוזי מלך האם בשקדים יש אותם מרכיבים אשר יש באגוזים , מה ההבדל בין אגוזי מלך לאגוזי פקאן לשקדים מבחינת הערכים הגורמים לאלרגיה . מקווה שהיסחתי נכון את הבעייה . תודה מראש תודה על תשובתך

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה