מצות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/04/2013 | 20:44 | מאת: מיטל

הי גלית, אשמח אם תפתרי לי את התעלומה אחת ולתמיד : מצות הן בהכרח משמינות? ואם הן לא גורמות לי לעצירות, אלא ההיפך הן גורמות לי ליותר יציאות? היתכן שזה משתנה באופן קיצוני מאחד לרעהו? נשארו לנו מלא מצות חייבת תשובה דחוף.... תודה רבה

11/04/2013 | 15:27 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך מיטל, שאלה במקומה... "משמין" - זהו מושג יחסי. מזון משמין כאשר אנו אוכלים ממנו כמות גדולה מידי.כל מזו ןשנאכל ממנו במידה לא ישמין אותנו. ולכל אחד מתאימה מידה אחרת... 1 מצה מכילה 140 קלוריות, ומקבילה ל-2 פרוסות לחם רגיל. אם בד"כ את אוכלת X פרוסות לחם (לא בפסח) וכעת תאכלי 1/2X מצות, הרי שאת אוכלת אותה כמות קלוריות. אין סיבה שתשתמיני. שימי לב, עם מה באות המצות...? אם את מורחת ממרחים עתירי שומן אזי בזהירות...! לשאלתך על ההשפעה על פעילות המעיים, אכן כן! זה מאד אינדיבידואלי ונע בין עצירות עד לשלשול לעתים. בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה