התאמת המזון לתרופות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

07/04/2013 | 13:01 | מאת: marina

שלום רב! ידוע לי שישנם מזונות שאינם מתאימים לתרופות מסוימות, למשל, לא מומלצת אכילת אשכוליות עם נטילת סטטינים. מה הסיבה לכך? האם יש עוד תרופות המושפעים ממזון? אודה לך על תשובה.

07/04/2013 | 13:25 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך מרינה, אכן יש פעמים רבים פעילות מנוגדת בין תרופות ומזונות מסויימים. הסיבה לכך נעוצה בהפרעה לספיגה או בעידוד הפרשת יתר של חומר מסוים מהגוף. וגם ההיפך קורה. למשל, ברזל עלול להפריע לספיגת סידן מהחלב (תלוי בסוג הברזל), אך ויטמין C מעודד ספיגת ברזל ממזון צמחי. יש מספר דוגמאות לכך, ויש להתייחס בכל מקרה לגופו. במקרים בהם יש התוויה נגד נטילת תרופה עם מזון מסוים הדבר מצויין בעלון של התרופה.בברכת בריאות טובה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה