תזונה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/03/2013 | 00:37 | מאת: משה

גלית שלום עברתי אתמול ניתוח לכריתת טחורים . הכאבים ביציאות בלתי נסבלים וטראומתיים. אני משתמש בשמן פראפין , אך עדיין היציאה קשה . מה אני אמור לאכול כדי לרכך יציאות ? וממה כדי לי להימנע באכילה לזמן הקרוב ? תודה מראש.

12/03/2013 | 14:29 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך משה, אני מניחה שסבל רב עובר עליך, אך העיקר שהינך לאחר הניתות בתקווה להחלמה מהירה ומלאה מבעיית הטחורים. אכן חשוב ביותר לדאוג ליציאות רכות ולהימנע מעצירות. להלן מספר המלצות לשמירת יציאות תקינות באורח חיים בריא: 1. שתיה מרובה - לפחות 10 כוסות ביום 2. צריכת סיבים תזונתיים במזון - לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, קטניות, דגני בוקר מסוג "פייבר וואן", פסטה מחיטה מלאה, קוסקוס מלא, פירות וירקות בקליפתם - טריים ומבושלים. 3. השרייה של שזיפים מיובשים במים למשך לילה ושתיית המים בבוקר על קיבה ריקה. את הפרי אפשר לאכול אך לא חייבים. 4. חצי אשכולית על קליפתה - פלחים פלחים - לאכול מידי בוקר על קיבה ריקה. כל ההמלצות הנ"ל עובדות בד,כ נפלא כך שלא זקוקים לאמצעי עזר. שמן הפראפין שהינך נוטל כעת אינו מומלץ לטווח ארוך כי עלול לגרום למעיים עצלות - מעיים שמפסיקות לעבוד בעצמן. אם בכל זאת המצב עדיין קשה, מומלץ להעזר בתכשירים שאינם מכילים לקסטיבים, כגון: אגיוקור, מטמוציל. הוראות נטילה מפורטת ע"ג האריזות. בהצלחה ובריאות טובה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה