דיאטה - השמנה - וחוזר חלילה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

30/01/2007 | 13:41 | מאת: שרונית

שמי שרון ואני בת 33. לא מזמן ילדתי את בני הראשון. כל חיי אני סובבת סביב בעיית המשקל. כל חיי אני בדיאטות. כל פעם מחדש אני מתחילה אבל מהר מאד מתייאשת. עד היום הצלחתי "להתמיד" פעמיים בדיאטה ובכל אחת מהם ירדתי 35 קילו אבל לצערי לא הצלחתי לשמור על ההישגים האלה ונכון להיום הגעתי למשקל שיא. נמאס לי מהמלחמות האלה, נמאס לי כל פעם לעשות דיאטה ולא לסיים אותה ו/או לא להצליח לשמור על מה שירד. מה עוד אפשר לעשות? אם בכלל אפשר לעשות? האם כל החיים אני אשאר ככה?

30/01/2007 | 16:54 | מאת: מוניקה קרן

שלום שרון, קודם כל מזל טוב לרגל הולדת בנך. בנוגע לשאלתך: את מתארת בעיה מאוד נפוצה. אדם מחליט לרדת במשקל, עובד מאוד קשה, מצמצם את המזון שאוכל, עושה פעילות גופנית, אכן מצליח יפה. חושב שהגיע למנוחה ולנחלה, חוזר לאכול ועולה הכל חזרה, בד"כ עם ריבית. כדי להתגבר על הבעיה הזו אני ממליצה להפסיק לחשוב בדפוסים של "להתחיל דיאטה". דיאטה, זה מן משהו שמתחיל נמשך פרק זמן מסוים, חודש, חודשיים, חצי שנה, ונגמר! וכאן בדיוק הבעיתיות. צריך לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים שיגרמו לירידה במשקל, אך ישאירו אותך מספיק שפויה, כדי להתמיד בכך לתמיד. ואז התוצאות ישמרו. כדי לעשות זאת, את צריכה לגייס שוב מוטיבציה. מומלץ שתמצאי לך מסגרת מכוונת ותומכת שתתאים לך תכנית אכילה בריאה, שמתאימה לסדר יומך ולא תחסיר מזונות שאת אוהבת, שתביא להקטנת הצריכה האנרגתית היומית ובכך להרזיה. מומלץ לשלב גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיעזור למצוא את הדפוסים השגויים באכילה שלך (כמו אכילה מתוך שעמום, תסכול וכד') ולתקן. בהצלחה מוניקה קרן

17/07/2007 | 16:18 | מאת: אלינור

אני כבר שבוע לוקחת רדוקטיל 15 מ"ג ואינני מרגישה שום שינוי כל שהוא. תוך כמה זמן אני אמורה להגיש את השינויים בתאבון ? משקלי 90 והגובה שלי 1.70 איזה שינויים אני צריכה להרגיש?

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה