דיאטה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

28/01/2007 | 00:46 | מאת: ציפי

שלום. אני בת 45 גובהי 168 ומשקלי 96 ק"ג. בעבר ניסיתי דיאטות שונות וירדתי מקסימום 14 ק"ג ומהר מאוד העליתי אותם. אני די מיואשת מדיאטות מה גם שאני צריכה לרדת הרבה מאוד כדי להגיע למשקל הרצוי. לאחרונה חשבתי על אופציה ניתוחית. האם אני מתאימה לניתוח ומה דעתך בקשר לכך? אם אינני מתאימה לניתוח האם ניתן לקבל כדורי הרזיה כדי להאיץ את הירידה במשקל? תודה.

29/01/2007 | 10:06 | מאת: מוניקה קרן

ציפי שלום, אינדקס מסת הגוף שלך (BMI) הוא 34. לכן אינך מתאימה לניתוח בריאטרי. הקריטריונים היבשים הם BMI מעל 40 או מעל 35 עם 2 גורמי סיכון (כמו למשל סוכרת, יתר לחץ דם וכד'). ניתוח הוא אופציה מאוד קיצונית לטיפול בהשמנה. בכל מקרה היא צריכה להיות מלווה בשינוי אורח החיים וצורת האכילה, אחרת זה לא מספיק ועולים חזרה במשקל. את מאוד מתוסכלת מחוסר הירידה במשקל, אך בריאותית, ירידה של 5-10% מהמשקל ההתחלתי, כלומר במקרה שלך ירידה של 5-10 ק"ג מאוד מיטיבה עם הבריאות שלך מבחינת סיכוייך לפתח סוכרת, מחלת לב ואף מורידה ערכי סוכר, לחץ דם, שומנים בדם וכד'. כך שאם ירדת 14 ק"ג זה הישג מצוין, אך מאוד חשוב שישמר לאורך זמן. את בהחלט מועמדת מתאימה לטיפול תרופתי. חשוב שהטיפול יהיה משולב ומלווה בתכנית תזונתית מתאימה. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי הטיפול התרופתי המתאים לך או לפנות למרפאה שמטפלת בהשמנה ומשלבת טיפול רפואי ותרופתי. בהצלחה מוניקה קרן ודר' סילבינה מצקין לוי

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה