לא מצליחה לרדת במשקל

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

29/12/2006 | 17:54 | מאת: סשה

שלום, אני בת 25. גובה שלי 1.75 ומשקל 67. מזה שש שנים אני אוכלת בצורה בריאה. התחלתי עם שומרי משקל וירדתי כ8 ק"ג. בגלל סיבות אישיות הפסקתי ללכת לפגישות, אך אם זאת המשכתי לאכול "נכון" בגדול. אם זאת החזרתי קילוגרמים, כי כשאין מסגרת אז זה לא אותו דבר ולפעמים מרשים קצת יותר. בנוסף, אני מאוד פעילה. אני עושה ספורט כמעט כל יום - או פעילות אירובית או אנאירובית. לאחרונה, הצטרפתי לקבוצת "דיאטה" אחרת שגם דוגלת בכל הדברים הבריאים: כ1200 קלוריות המחולקות לשש ארוחות ומכילות את כל אבות המזון בכמויות הנכונות. אני מודע, שבתוכנית לא היה שינוי גדול (אם בכלל) בכמות האוכל שאני אוכלת. עכשיו אני כנראה מגיעה לנקודה שמעניינת אותי: קראתי על תוספי מזון ורציתי לשאול את דעתכם: 1. כרום - קראתי על תוסף של כרום. זה נמכר בקפסולות של 200 או 400 מ"ג, אך לפי המלצה ימית קראתי שצריך לגוף רק כ-100. אז איזה תוסף כדי לקחת? 2. כמו כן קראתי על פעילות חיובית של מגנזיום בנושא. האם גם כדי לקחת תוסף של מגנזיום? (הבדיקות סטנדרטיות שלי בסדר גמור - הכל בנורמה) 3. יש עוד משהו או בדיקות שאתם ממליצים לבצע? תודה מראש, סשה

30/12/2006 | 21:39 | מאת: מוניקה קרן

סשה שלום, אם הבנתי נכון את כוונתך, את מתארת מצב של עצירה בירידה במשקל ואת שואלת לגבי תוספי תזונה שיכולים לעזור. הכרום- ממלא תפקיד בתפקודים של אנזימים רבים, בין היתר הוא מעורב בפירוק סוכרים. הוא פועל יחד עם האינסולין. הוכח מחקרית שמסייע בהורדת סוכר ומסייע בהפחתת חשק למתוק. אין עדויות לכך שמזרז ירידה במשקל. הקצובה היומית היא 80-100 מק"ג ליום. כתוסף ניתן להשיג במינונים של 200 או 500 מק"ג. אם את סובלת מחשק עז למתוק, הייתי ממליצה לאכול ארוחות מסודרות כל 3 שעות (כפי שאת עושה), ואם זה לא מספיק ניתן לנסות כמוסות כרום. להתחיל מהמינון הנמוך. המגנזיום - חיוני לבניית העצמות, לתפקוד העצבים והשרירים ומסייע בהכירת הסוכר בדם לאנרגיה. איני מכירה קשר בין תוספת מגנזיום וירידה במשקל. עפ"י הפרטים שמסרת המשקל שלך היום תקין לחלוטין ביחס לגובה. אם את אחרי ירידה ממושכת במשקל, זה מאוד טבעי שהמשקל "יתקע" או ימשיך לרדת בקצב איטי. אם החלטת שברצונך לרזות עוד עלייך להתמיד באכילה בריאה ומאוזנת, להמשיך בפעילות גופנית ולהיות סבלנית בהצלחה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה