עודף משקל בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

16/01/2007 | 21:49 | מאת: גילה

שלום! אני בת 17 , גובהי 1.60 ואני שוקלת 68. בעבר הצלחתי להוריד 10 קילו לגמרי לבד, אך היום הספקתי לעלות אותם חזרה. אני רוצה שוב להוריד ולהגיע למשקלי הרצוי 55 אך אין לי מוטיביציה מכיוון שבפעם הקודמת לא הייתי מרוצה מהמראה שלי גם לאחר ה-10 קילו. בנוסף, אני תלמידה שלומדת באוניברסיטה ועושה בגרויות כך שהימים שלי עמוסים, ולכן אני מרגישה צורך לצרוך שוקולד או מתוק. הייתי מאוד רוצה להפסיק להרגיש צורך זה, ולהתחיל דיאטה כך שאוכל להגיע למצב בו אני אהיה מאושרת מהמראה שלי. בנוסף, שמתי לב שהידיים והרגליים שלי שמנות אך הבטן נפוחה הכי הרבה. אם תוכלי לעזור לי ולתת לי עצה, אודה לכם מאוד. תודה, גילה

18/01/2007 | 19:56 | מאת: מוניקה קרן

גילה שלום, את מתארת בעיה בדימוי הגוף. אינך מרוצה ממראהו כעת, אך גם כשאת רזה, זה לא מספיק טוב. מצד שני את מספרת על צריכת של סוכר ושומן (שוקולד). לגוף יש "צורך במתוק", כאשר רמת הסוכר יורדת בפתאומיות. הגוף שלנו יודע שדברי מתיקה כמו סוכר או דבש "יסדרו" את הבעיה במהירות. לכן, עולה חשק זה. כדי להפחית את הצורך במתוק מומלץ לאכול ארוחות מסודרות, כל 3 שעות בערך. ובימים בהם את נדרשת לריכוז גבוה (כמו בלימודים), כדאי שכל ארוחה תכיל פחמימות, כמו למשל: פרוסה או שתיים של לחם מחיטה מלאה, כוס אורז או פסטה מקמח מלא, כוס דגני בוקר, דייסת קוואקר או פרי. כך תטפטפי את הפחמימות במנות קטנות ותשמרי על רמת סוכר קבועה יחסית בדם. מעבר לכך, אם את מעוניינת להפחית במשקלך אני ממליצה לעשות זאת במסגרת מסודרת או לכל הפחות לקבל הכוונה מקצועית תזונתית וגם פסיכולוגית כדי שתוכלי להגיע ליעד שלך, להיות מרוצה מהתוצאה ולשמור עליה לאורך זמן. בהצלחה מוניקה קרן

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה