האם סימבאלטה משמינה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

01/04/2008 | 10:57 | מאת: רחל

אני סובלת מסכרת וכאבים עזים הרגליים. הרופא נתן לי סימבאלטה. קראתי שהכדור הוא נגד דיכאון ואני יודעת שכדורים נגד דיכאון יכולים להשמין. מה עלי לעשות?

01/04/2008 | 11:42 | מאת: ד"ר שלמה לוי

רחל שלום סימבאלתה אכן כדור הניתן במצבים בהם קיימת נאורופטיה ( כאב ממקור עצבי) כסיבוך של מחלת סכרת. הכדור הוא כדור אנטי דכאוני ויעיל גם כטיפול באנשים הסובלים מדיכאון. לגבי שאלתך ביחס לסימבאלתה והשמנה: קראת שכדורים אנטי דיכאוניים משמינים ואת מודאגת. באופן כללי בנטילת כדורים אנטי דיכאוניים מסוימים קיימת אפשרות של השמנה משנית לשימוש בהן אך אין הדבר אומר שכל מי שייטול כדורים אלו ישמין בהכרח (כל אדם מגיב באופן שונה). בנוגע לסימבאלתה אחת מתופעות הלוואי של התרופה הינה ירידה בתאבון. כך שפוטנציאלית את אמורה לרדת במשקל או לשמור על משקלך הנוכחי אך לא לעלותו כתוצאה מנטילת התרופה. להזכירך כי במקביל אני ממליץ מאוד על שמירה של היגיינת אוכל כלומר אכילה מסודרת של 3 ארוחות מרכזיות ביום ועוד שתי ארוחות ביניים במיוחד אם את חולת סכרת ומרגישה לעיתים תכופות רעב, ללא נשנושים בין הארוחות. בהצלחה ד"ר לוי

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה