טופמקס

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/01/2007 | 17:41 | מאת: ורדה

ברצוני לדעת מה מנהלי הפורום חושבים על שימוש בטופמקס ככדור להרזייה? ומה הסיכוניים/סיכויים?

10/01/2007 | 21:19 | מאת: ד"ר שלמה לוי

ורדה שלום טופמקס במקורה אינה תרופה להרזיה. כמו כן אינה בהתווית משרד הבריאות לטיפול בהרזיה בשונה מקסניקל ורדוקטיל. ישנם מחקרים רבים המעידים כי טופמקס מפחיתה את התאבון ובנוסף ממתנת את האימפולס הבלתי נשלט בהתקפי זלילה ואת הצורך במתוק. בד"כ המינון הוא עד 200 מ"ג.כוון שיש מחקרים רבים המעידים על יעילות ניתן לקבלה ע"י רופא המתמחה בתחום. מניסיוני ישנן תוצאות מאוד יפות עם התרופה אך זכרי שאין תרופות פלא והתהליך חייב להיות מגובה (הן מניסיוני והן על פי כל המחקרים העדכניים) בטיפול בשורש הבעיה כלומר במצבים בהם אנו אוכלים, בשימוש השגוי באוכל כגורם מפצה.

14/01/2007 | 01:50 | מאת: שני

עוד כמה שאלות בנושא- האם גם מי שאינו סובל מעודף משקל חמור (אני בת 23 ושוקלת כ 70 ק"ג, 1.65 מטר) יכול להשתמש בתרופות כגון אלה שהוזכרו כדי לרדת במשקל? מהי הפעילות הכימית והביולוגית שגורמות התרופות האלה? אשמח לקבל תשובה, תודה רבה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה