איך לשלב סוכר בצורה נכונה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

06/01/2020 | 11:30 | מאת: לין

שלום, לאחרונה עשיתי שינוי בחיי והחלטתי להפחית/להעלים את הסוכר הלבן ולהחליף אותו במקורות טבעיים כגון תמרים/סילאן/דבש וכדומה.. לאחרונה הופיעה רפורמה חדשה שמשרד הבריאות התחיל לסמן את המוצרים שמכילים כמות סוכרים גבוהה באדום ושמתי לב שיש סימון אדום״כמות סוכר גבוהה״ גם על המוצרים ״ללא סוכר״ וללא ממתיקים מוספים או מלאכותיים אלא סתם לצורך העניין קורנפלקס עם פירות מיובשים - צימוקים, תותים וכו בעצם השאלה שלי היא באיזו צורה אני צריכה למדוד את כמות הסוכר שאני צורכת? לפי כמות ״סוכרים״ שרשום בתרשים שעל גבי האריזה גם אם המקור טבעי (חלב - סוכרים 4.8, אגוזים 4.2) או להתייחס רק למוצרים שיש בהם סוכר חיצוני מוסף (אגבה/סוכר לבן/קנים וכו)? אני ממש מבולבלת

הי, אכן הסימון החדש מאוד מבלבל. כוונתו הייתה טובה אבל יש הרבה מזונות טובים ובריאים שקיבלו סימן אדום. כאשר המקורות הם טבעיים זה בסדר - שוב כמובן במידה כי גם תכולה גדולה של סוכר מפירות זה יכול להזיק! אבל המלצתי לך באמת להתיחס לסוכר הלבן שמוסף למוצר והאם המוצר מכיל ברובו קמח לבן או שמטוגן זה הייתי פוסל. בברכה סיגל

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה