תגובת מאייר AGEs ואקרילאמיד

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

04/10/2019 | 00:02 | מאת: ג

שלום רב, ברצוני לדעת כיוון שאני מתעסק הרבה באפיה איך ניתן להימנע מיצירת תגובת מאייר באפיה של לחם מקמח ללא גלוטן שמכיל ערבוב של קמח תירס כוסמת ואורז . האם דרגת ההשחמה בקמח מסוג זה זהה לדרגת ההשחמה בקמח רגיל שבה ניתן להגיד שנוצר אקריל אמיד וחומרים לא בריאים או שלכל מזון יש דרגה שונה של צבע שבו נוצרים חומרים כאלה הכוונה לפי הסוג ? ואיך ניתן לדעת לפי הצבע? האם הנמכת הטמפרטורה ואפיה לאורך זמן רב יותר תחשב כבריאה יותר תמיד או לא בהכרח?

הי , אני מניחה שאת שאלתך עליך להפנות בפורום אחר יותר קשור לטכנולוג מזון /מהנדס מזון . בברכה סיגל

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה