אפידורל

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

03/04/2007 | 22:23 | מאת: נעמה

אני 9 חודשים לאחר לידה עם בלט דיסק ופריצת דיסק וחשש לנתק של העצב עברתי פיזיותרפיה,הידותרפיה והיום אני משלבת פילדנקריז פרטני ושחיה לסירוגין אך לפעמים כף רגל שמאל נירדמת לי וכמו כן כשאני שוכבת על צד שמאל כל הצד מהרגל ועד היד נירדמים לי דבר שמקשה מאוד ואני נאלצת לא לשכב על צד שמאל. שאלותי : הייתכן שפגיעה עיצבית במצבי הנוכחי הוא נזק בילתי הפיך ? במצבי הנוכחי יש סיכוי שאני יוכל להכנס להריון ולעבור אותו בשלום או שיש סיכון ?

05/04/2007 | 10:06 | מאת: עודד גבע

שלום לך, נעמה, כאשר נגרם נזק לעצב, הוא בדרך כלל בלתי הפיך, שכן תא עצב אינו מסוגל לחדש את עצמו. אך האם באמת נגרם נזק שכזה? האם זוהי חוות דעת מומחה או שמא השערה שלך? האם היא מבוססת על צילום רנטגן או לא? אלה שאלות חשובות ביותר, וחבל שלא ציינת אותן בפנייתך. ייתכן שיש לחץ על העצב אך ללא נזק פיזי ואז התמונה שונה לחלוטין. לגבי אפשרות כניסה להריון פעם נוספת - השאלה הנשאלת היא באיזה עצב מדובר ושוב, האם יש נזק בכלל? בדרך כלל לא צריכה להיות לכך כל השפעה. עלולה להיות השפעה רק במקרה בו ישנו נזק עיצבי לעצב הקשור למערכת הרביה. אחרת לא. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש