כאב ראש משבית וטורדני, כבר חצי שנה.

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

10/02/2014 | 16:31 | מאת: מיכאל.

שלום, שמי מיכאל, בחור בן 24, בריא. לפני כשישה חודשים החל לכאוב לי הראש. כאב חד וחודר, משבית לחלוטין. הכאב נוכח בעיקר באמצע המצח ולארכו, ולעיתים אף ברקות. הכאב נוכח בכל שעות היום, ללא הפסקה וללא מנוחה. הזמן היחיד בו לא כואב לי הראש הוא כאשר אני ישן (אגב, אני ישן טוב בד"כ). בזמנו ניסיתי כל סוג של משכך כאבים (עד לכמויות גדולות של אופטלגין)- ודבר לא עזר. לאחר חודש מתחילת האסון, עברתי את כל הבדיקות שניתן להעלות על הדעת- צילומי סינונים, צילומי CT, ראו אותי רופאי עיניים, רופאי א.א.ג- הייתי פעמיים במיון. והרופאים לא העלו דבר, חוץ מ"Tension headache", אבחנה שמשמעותה היא שאין הם יודעים במה מדובר. לאחר כחודשיים וחצי התחלתי להרגיש שהצוואר והכתפיים שלי כואבים ותפוסים. הגעתי למסקנה שחייב להיות קשר בין זה לבין כאבי הראש. ואכן, טיפולי פיסיותרפיה ומסג' לצוואר הקלו מעט את הכאב, אך ברובו נשאר נוכח ומשבית כמו שהיה. לפני כחודשיים הייתי אצל נוירולוג המומחה בארץ לכאבי ראש (הגר ברעננה), שרשם לי כמה תרופות (Depalept Chrono, Baclosal, Indovis)- שכלל לא עזרו, ולא במאומה. לפני כשבוע הפסקתי לקחתן. בצר לי, פניתי אל הרפואה האלטרנטיבית (דיקור סיני בעיקר)- הטיפול מעט מקל, לעיתים, אך לחלוטין לא פותר את הבעיה. עודני כואב, עודני מושבת לחלוטין. בחור צעיר, בן 24, לא מתפקד בשום צורה, כבר חצי שנה. הכיוון היחיד שעוד נותר לי הוא לעשות צילומים בצוואר ובגב, כיוון שקיים סיכוי ששם מקור הבעיה, ואולי כך אגלה אותה. לאחרונה אני גם מרגיש יותר את הצוואר כואב ותפוס, ואף לעיתים כאב בעמוד השדרה ובשרירים הסובבים אותו. אני אובד עצות לחלוטין. ולא מוכן או מסוגל לחיות ככה את כל חיי. אדגיש כי אינני רוצה לחיות עם הבעיה (זו כלל אינה אופציה מבחינתי), אלא לפתור אותה. האם קיימים עוד רעיונות/כיוונים שיכולים לעזור לי? בתודה מראש.

11/02/2014 | 18:23 | מאת: עודד גבע

שלום לך, אני ממליץ מאד על טיפול קרניו-סקראל. למקרים של כאבי צוואר וראש יחד זהו הטיפול היעיל ביותר היום. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש