חיזוק גב תחתון

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

28/05/2011 | 11:43 | מאת: גדעון

אני בן 75 סובל מכאבי גב תחתון במידה מינורית שאין בה כדי להגביל את פעילותי היום יומית גובה 185 משקל 97 . מתאמן עצמאית בחדר כושר ברשת ארצית .מסתובבים בו מדריכים שבתשלום נוסף מעניקים הדרכה צמודה . התקבל במכון מכשיר חדש שרשום עליו: לחיזוק גב תחתון. ביקשתי הסבר מאחד המדריכים לגבי המכשיר אותו קיבלתי בסבלנות ובהרחבה כשהמדריך הוסיף לי "בהתנדבות" ובהדגמה מספר תרגילי מזרון שלדבריו יחזקו את שירירי החלשים שלדעתו הם הגורם לכאבים . שאלתי לפורום : האומנם עשוי חיזוק אותם שרירים לפתור אותי מהכאבים ?

29/05/2011 | 08:21 | מאת: עודד גבע

שלום רב, קודם כל, שמח שבגילך המכובד יש לך רק כאבים בעוצמה מינורית, כדבריך. רבים בגילך סובלים נואשות, מה שמשפיע על איכות חייהם. ולגופו שך עניין. חיזוק שרירים עוזר תמיד, אך שאלות המפתח הן אחרות - האם הסיבה לכאבים היא, אכן, חולשת שרירים והאם הפתרון לכך נמצא במכשיר שבמכון הכושר. בגילך המבוגר ייתכן מאד שהגורם לכאבים אינו נעוץ בשרירים אלא בתהליך ניווני בחוליות עמוד השדרה, מה שמאד טבעי, או שהסיבה היא דווקא פעילות-יתר במכון הכושר. כלומר, ייתכן שאתה דורש מגופך מאמץ רב מידי ליכולותיו העכשוויות. אינני יודע באיזה מכשיר מדובר, אך גם לגביו הייתי ממליץ להיות סקפטי בגילך, שמא תגרום לעצמך יותר נזק מתועלת. בגילך המלצתי היא לעשות פעילות גופנית מתונה. לדוגמא, לצעוד ולא לרוץ, כדי למנוע זעזועים מיותרים בעמוד השדרה. רבים ממכשירי מכוני הכושר אגרסיביים מאד ולכן לא מתאימים כל כך לאנשים בגילך גם אם הם בריאים. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש